Njemačka - Mađarska 2:2 (KRAJ)

Od 21h posljednju utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva u Minhenu odigraće Njemačka i Mađarska. 

Joakim Lev utakmicu će početi u sljedećem sastavu: Manuel Nojer – Matijas Ginter, Mats Humels, Antonio Ridiger – Džošua Kimih, Ilkaj Gindogan, Toni Kros, Robin Gosens – Kaj Haverc, Serž Gnabri, Leroj Sane. 

Marko Rosi odlučio za narednih 11 igrača: Peter Gulaši – Loik Nego, Endre Botka, Vili Orban, Atila Salai, Atila Fiola – Laslo Kleinhejšler, Adam Nađi, Andras Šafer – Adam Salai, Rolan Salai. 

Uživo:

90+4′ Kraj utakmice.

84′ GOOOOOOL. Njemački napad počeo je s lijeve strane odakle se Timo Verner ušunjao ka sredini šesnaesterca i uputio udarac koji se od blok odbio do Gorecke koji iz prve šutira i pogađa donji desni ugao Gulašijevog gola.

81′ Kros je sada odigrao dupli pas s Gosensom te potom sa sedam metara iskosa s lijeve strane šutirao malo pored desne stative.

68′ GOOOOOOL. Samo minutu poslije primljenog gola Mađari ponovo dolaze do prednosti. Krenuli su s centra fudbaleri Mađarske i nakon duge lopte na protivničku polovinu Šalai je asistirao Andrasu Šaferu koji ispred Nojera loptu glavom skreće u mrežu.

66′ GOOOOOL. Njemačka dolazi do izjednačenja. Gulaši je istrčao na šest metara od svog gola poslije centaršuta Krosa iz slobodnog udarca i promašio loptu koju je glavom Humels proslijedio do Haverca koji pogađa praznu mrežu.

62′ Salai je sada odlično šutirao iz slobodnog udarca s lijevog ruba šesnaesterca, a njegov je udarac pogodio mjesto na kojem se spajaju prečka i stativa i odbio se u gol-aut.

58′ Leon Gorecka je na terenu umjesto Gindogana.

52′ Haverc je sada primio dodavanje Sanea i snažno lijevom nogom šutirao s desnog ruba šesnaesterca, a to je bez pada uhvatio Gulaši.

46′ Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2′ Kraj prvog poluvremena.

38′ Kleinhejšler dugo je vukao sada loptu po desnoj strani terena, a potom vratio povratni pas za Andrasa Šafera koji šutira daleko iznad prečke.

30′ Gindogan sada ruši Lasla Kleinhejšlera i on takođe dobija žuti karton.

28′ Prvi žuti karton na utakmici zbog oštrog starta nad Ilkajom Gindoganom dobija Endre Botka.

28′ Toni Kros ubacuje loptu iz slobodnog udarca s 40 metara udaljenosti, a Mats Humels glavom šutira visoko preko gola.

22′ Matijasu Ginteru ukazala se dobra prilika nakon što se lopta nekoliko sekundi odbijala u mađarskom šesnaestercu, ali je njegov udarac vanjskim dijelom stopala sa sedam metara udaljenosti išao ravno u Gulašija.

17′ Odličan prodor po desnoj strani šesnaesterca imao je Kaj Haverc, ali njegova povratna lopta koja se kretala paralelno s linijom gola nije došla do jednog od njegovih saigrača.

11′ GOOOOOL. Adam Salai odlično je reagovao na šest metara od gola i glavom proslijedio loptu u mrežu nakon što je s 30-ak metara udaljenosti od gola loptu ubacio Roland Salai. 

4′ Prvu priliku na utakmici imao je Džošua Kimih. Desni bočni igrač odličnom linijom kretnje našao se u šansi nakon što je Matijas Ginter prebacio kompletnu postavu Mađarske dodavanjem iz posljednje linije, ali je njegov udarac iskosa s desne strane odbranio Peter Gulaši.

1′ Počela je utakmica.

Postavi odgovor