Klafurić o pripremama u Antaliji: "Imali smo otežano prilagođavanje"

Trener Veleža, Dean Klafurić, govorio je za klupsku stranicu o tekućim pripremama.

Velež se trenutno nalazi u Antaliji, gdje je u subotu odigrao prvu pripremnu utakmicu, gdje su savladali Muru sa 2:1. Dean Klafurić je govorio o putu u Antaliju i problemima koji su uslijedili nakon toga, ali istakao da je najbitnije da se niko nije povrijedio.

“Rezultat nije u prvom planu u pripremnom periodu. Poremetio nas je taj put, jer smo jučer ostali bez treninga i kasno smo stigli, s obzirom na to da je kasnio ovaj drugi let. Zbog toga smo morali da se prilagodimo i imali smo otežano prilagođavanje, jer smo kasno legli, a morali smo ujutro odraditi trening, kako bi napravili aktivaciju, mobilnost, istezanje” – rekao je Klafurić, pa nastavio:

“Sve je dobro prošlo i nemamo povreda, što je najvažnije. To nam je prva službena utakmica u pripremnom periodu. Igrali smo prošle sedmice međusobno na treningu i, kao što ste mogli vidjeti, igrale su dvije podjednake ekipe koje su igrači sami izabrali i bilo je to jako dobro. Fokus je bio na fazi odbrane, odnosno na onim stvarima koje smo radili u protekle dvije sedmice”.

Govorio je i o uslovima priprema u Antaliji.

“Uslovi su dobri, ali ima malo nekih nesporazuma oko nekih stvari i to je normalno, jer je puno ekipa tu, ali je i puno terena. Sve protiče u dobrom redu, odradili smo taj jedan jutarnji trening, prvu utakmicu i idemo dalje. Imamo sve potrebno za rad što nam treba, ali i više od toga, tako da – biće i rada, biće odmora, a biće i razvoja timskog duha, kao i zajedništva, što je najbitnije u ovom dijelu priprema” – kazao je Klafurić, pa je nastavio o utakmici protiv Mure:

“Kao što sam rekao, igrali smo međusobno prošle sedmice na treningu i tu su igrači igrali oko 35 minuta, a sada je svaki igrač igrao 45 minuta. Sretni smo što smo nekim omladincima podijelili minutažu, to su Đuliman i Kuko. Sljedeća utakmica je vezana, kao i ona poslije toga, jer će igrači igrati 60 minuta u istim sastavima i podjednakim, jer je cilj da svako igra na svojoj poziciji, te da imaju istu minutažu. Radimo progresiju u minutaži, tako da će protiv Vejlea jedna grupa igrati 60 minuta, druga 30. Dan poslije, ovi koji su igrali 60 će igrati 30, a ovi koji su igrali 30, protiv Alaškerta će igrati 60 minuta”.

Postavi odgovor