Kraj karijere za Mersudina Ahmetovića: Poznato kada će se i zvanično oprostiti od kluba

Sarajevo je zvanično saopštilo javnost da će se Mersudin Ahmetović oprostiti od profesionalnog igranja fudbala te kada će se održati oproštaj u njegovu čast.

“6. juna 2016. godine FK Sarajevo je predstavio prvo ljetno pojačanje za predstojeću sezonu. Bio je to 31-godišnji napadač koji je kao slobodan igrač stigao u naš klub iz tuzlanske Slobode. Ostalo je historija. Šest godina kasnije, nakon 188 utakmica, 63 gola, dvije titule prvaka, dva Kupa, bliži se vrijeme za kraj jedne velike igračke karijere”saopštili su iz Sarajeva pa dodali:
 
“Obarao je rekorde i upisao svoje ime u bogatu historiju našeg kluba. Bio je član zlatne generacije koja je u sezoni 18/19 osvojila prvu duplu krunu u historiji kluba. Sa 63 pogotka trenutno je 12. najbolji strijelac u historiji našeg kluba. Najvažnije od svega, Mersudin Ahmetović je sve ove godine bio primjer svim igračima kako se treba ponašati jedan vrhunski sportista i na terenu i van njega. Kako biti dostojanstven u pobjedi i porazu. Dobri duh svlačionice i neko u čijem je društvu zagarantovan smijeh i dobro raspoloženje. Ahmetović će u narednom periodu trenirati sa ekipom, a nakon oproštajne utakmice u martu će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu”.

Postavi odgovor