Legenda Crvene zvezde: "Piksi će teško ostati selektor Srbije"

Srbija je uspjela da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo naredne godine u Njemačkoj, ali igre Orlova nisu ni približne očekivanjima.

Tako je bivši saigrač Dragana Piksija Stojkovića i neko ko ga dobro poznaje, Dragiša Binić, iznio zanimljivu opasku nakon meča sa Bugarskom (2:2) i Piksijevog obraćanja javnosti.

“Tačno je to da je napravljen rezultat poslije 24 godine. Kako tako, ali je napravljen. Pa, onako kako ga ja znam… Previše je od njega traženo. Možda je previše i očekivano. Da bi on napravio nešto, mora da ima i materijal. U tom radu da pravi nešto, normalno je da ima i grešaka. Mislim da je od strane novinara i od strane medija, ja sam zakačio razne selektore kroz svoju karijeru, ovakvu zaštitu i ovako korektan odnos prema selektoru nije imao niko. Siguran sam u to, poštovanje postoji prema selektoru od strane medija. Možda tu i griješite, ali postoji” – rekao je Binić, pa dodao:

“To što je imao, imao je. Od toga je pravio reprezentaciju. Neko je nezadovoljan sistemom. Neko smatra da je trebalo drugačije. On je zacrtao taj sistem. Izgurao je kako je izgurao, kvalifikovao se. I onda je normalno da dođe poslije ta izjava, da kaže: ‘evo ja sam vratio dug svojoj državi’. Mislim da je htio da kaže: ‘kako ćete dalje – da vam nisam u koži’. I da će po meni teško ostati da bude selektor. To je moje privatno mišljenje. Ako griješim, tu sam, vidjećemo se, ali to sam pročitao iz cijele ove priče”.

Na konstataciju da za Srbiju to ne bi bilo ništa novo, Binić se nadovezao:

“Realnost je, ne znamo kakvu sve neko ima muku dok to stvara i pravi i od čega ga pravi. I možda… Mislim da ga znam i da on to odlično vidi. Da mu se ne desi Katar. Vratimo film unazad. Ne njemu, nego našoj reprezentaciji i svima nama i, normalno i njemu koji radimo u reprezentaciji ili volimo svoju zemlju i volimo svoj tim. Otišli smo, poljeteli smo pa šta nam se desilo tamo. Evropsko prvenstvo je teže od Svjetskog prvenstva, tamo nema loših ekipa” – kazao je Binić.

Postavi odgovor