Arteta: "Osjećam jedino frustraciju, nisam uspio"

Mikel Arteta se izvinio navijačima poslije poraza svog tima od Brajtona čime je londonski fudbalski klub praktično izgubio šanse da osvoji titulu u Premijer ligi.

Arsenal se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli sa 81 bodom. Prvoplasirani Mančester siti ima četiri boda više od Arsenala, ali i utakmicu manje.

U ovom trenutku osjećam jedino frustraciju. Osjećam kao da smo se predali u drugom poluvremenu, a borili smo se toliko mnogo kako bismo uopšte bili u ovoj poziciji. Trebalo je da zagrizemo, da nastavimo da jurimo san. Ne može se uraditi ono što smo mi uradili u drugom poluvremenu. Mnogo stvari moramo da analiziramo, da vidimo da li je naš tim uopšte sposoban da uradi to što je potrebno na najvećoj pozornici” – rekao je Arteta.

On je priznao da nije uspio da izvuče najbolje iz svakog igrača.

Ono što je ovaj tim uradio u prethodnih deset mjeseci više je od onoga što je bilo ko očekivao, ali to diže i očekivanja. To stvara i entuzijazam, sreću, radost i osjećaj da moramo nešto da uradimo. Odgovornost je moja da tako bude. Mrzim ovaj osjećaj kada su ljudi iznevjereni i zbog toga se najviše kajem. Moramo da se izvinimo zbog toga. Moj posao jeste da izvučem ono najbolje iz svakoga. Probao sam, ali je očigledno da nisam uspio” – zaključio je Arteta.

Do kraja sezone u Premijer ligi biće odigrana još dva kola.

Postavi odgovor