Džeko o svemu pomalo: "Razumijem kada je kritika iskrena i poštena, iz svake možete nešto naučiti"

Edin Džeko je u razgovoru za zvaničnu internet prezentaciju Fenerbahčea progovorio o očekivanjima za predstojeću takmičarsku godinu.

Fenerbahče je zacrtao svoji ciljevi koji su da nakon dugogodišnje suše osvoje nacionalni šampionat te su u svrhu pomoći doveli iskusnog bh. centarfora Edina Džeku koji je progovorio kako se osjeća u svom novom klubu.

“Prvi utisci su mi pozitivni. Najvažnije je da puno radimo zajedno. Uskoro počinje sezona. Naša ekipa je gotovo spremna. S novim igračima ćemo za kratko vrijeme biti u puno boljoj poziciji. Nadam se da će biti bolje”rekao je Džeko, pa je dodao:

“Kao Bosanci, mi vas puno volimo. Već sam rekao, mi smo braća. Moj prvi susret s Fenerbahčeom bio je prije dvije godine. Imali smo dobre razgovore na tim sastancima. Nažalost, do transfera tada nije došlo. Ali sada sam ovdje. Navijači Fenera pristupili su mi vrlo pozitivno. Na našim sastancima razgovarali smo o tome koliko Fener želi osvojiti ligu. Nije dobro da tako veliki tim ne može tako dugo osvojiti prvenstvo. Fenerbahče je velika zajednica, zaslužuje najbolje”.

dzeko 1
foto: FK Crvena zvezda

Takođe, Džeko je istakao kako su kritike prirodan dio njegovog posla, ali i to da u Fenerbahče nije došao sa ciljem da poboljšava svoju statistiku već isključivo da služi ciljevima kluba.

“Kritika je dio našeg posla. Kad igramo dobro na terenu, dolazi i dobra kritika, a kada radimo loše, dolazi do loše kritike. To je normalna stvar. Možda još uvijek nisam savršen, sada imam 37 godina i još uvijek pokušavam biti dobar. Kada mislite da igrate dobro, možete izvući nešto iz kritike. Razumijete kada je kritika iskrena i poštena. Iz svake možete nešto naučiti”istakao je Džeko te zaključio:

“Postigao sam mnogo golova. Nisam u Feneru da povećavam svoju individualnu statistiku. Velika je čast i motivacija biti dio ovog mjesta. Daću sve od sebe da moja ekipa osvoji prvenstvo. Želim pridonijeti ekipi ne samo golovima koje ću postići, nego i na bilo koji način. Šta god trebam učiniti, biću tu da to i ostvarim. Sjećam se i Bolića i Baljića. Znam da su igrali u Fenerbahčeu. Poznajem obojicu lično. Nadam se da ću i ja moći ostaviti lijep trag. Velika mi je čast biti kapiten ovog velikog kluba. Ja sam neko ko uvijek pokušava biti pozitivan, ali nikad ne volim gubiti. Znam biti malo agresivan kad gubimo. Uvijek moramo biti koncentrisani i oprezni. Ako želimo osvojiti ligu, svi igrači moraju znati važnost svake utakmice. Mi smo tim i imamo cilj. Ovoga moramo biti svjesni”.

Postavi odgovor