Emeri: "Zrinjski je pokazao kapacitet"

Zrinjski i Aston Vila su u večerašnjem posljednjem meču grupne faze Lige konferencija odigrali neriješeno, 1:1.

Unai Emeri, trener ekipe iz Birmingema, poslije utakmice je izjavio sljedeće:

“Jako poštujem svaki tim. Zrinjski je bio motivisan, bio je i kreativan, imao je podršku publike. Bilo nam je teško, ali sretni smo, uspjeli smo ostvariti pozitivan rezultat. Iz Zrinjskog su bili jako dobri domaćini i pokazali su nam veliki respekt, a mislim da smo i mi bili takvi. Ne poznajem Premijer ligu BiH, ali analizirali smo Zrinjski. Drugi su u prvenstvu, a dobro su igrali Evropu. Bili su kompetitivni, nije im bilo dovoljno za prolazak, ali pokazali su mnogo ove sezone.

Zbog Zrinjskog je AZ Alkmar ispao iz Evrope. I protiv nas su pokazali kapacitet, Zrinjski je igrao taktički na visokom nivou, i ovdje i u Birmingemu. Pokazali su nam svoje kapacitete. Čestitam im, uživali su u ovom takmičenju, bili su na dobrom takmičarskom nivou i to je jako važno.

Ja sam sa sjevera Španije, iz San Sebastiana. Meho Kodro mi je poseban igrač, a njegov brat je danas bio ovdje, gledao je utakmicu. On radi u fudbalu i poznajem ga. Poštujem bh. istoriju, čak i ako je teška. Poštujem da je ova zemlja imala vrhunski fudbal. Što se mlađih igrača tiče, za mene je igrao Sead Kolašinac. Uvijek govorim igračima da moraju poštovati to što posjećuju mnoge zemlje i igraju u njima, to je velika stvar, treba se upoznati sa istorijom i kulturom”

Aston Vila je grupnu fazu završila na prvoj poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Postavi odgovor