Empoli stavio so na ranu Juventusu

Empoli je u 36. kolu Serije A savladao Juventus sa 4:1.

Malo kome u Juventusu je bilo do fudbala, nakon odluke suda u Rimu da se torinskom klubu oduzme 10 bodova. Oduzeto je Juventusu prvobitno 15, da bi se odluka poništila nakon žalbe, ali drugostepena odluka ostaje na snazi, pa će tim Maksimilijana Alegrija ostati bez deset bodova stečenih na terenu.

Već tada je bilo jasno da je Juventus ostao bez Lige šampiona, a kako je odluka stigla pred susret, Stara dama je očigledno ostala i bez motiva protiv Empolija.

Frančesko Kaputo Sebastijano Luperto ošamarili su Staru damu u 18. i 21. minuti, za 2:0 prednost Empolija s koliko se i otišlo na poluvrijeme. Na samom početku drugog, Kaputo je postigao svoj drugi gol, a treći za Empoli čime je potvrdio pobjedu. Počasni pogodak za goste postigao je Federiko Kjeza četiri minute prije kraja, a konačan rezultat 4:1 u 92. minuti djelo je Roberta Pikolija.

Empoli je pitanje svog opstanka riješio i prije ovog susreta, a Juventus do Evrope naredne godine može samo ukoliko prestigne Romu na šestoj poziciji i ode u Ligu konferencija, ili da se nada da će Roma osvojiti Ligu Evrope.

Postavi odgovor