Ferdinand kritikovao fudbalera Liverpula: "Izgleda kao da je zaboravio osnove"

Rio Ferdinand je na svom “Youtube” kanalu dao kritiki na način igre fudbalera Liverpula Trenta Aleksandera Arnolda.

Trent Aleksander Arnold je za vikend postigao gol vrijedan izjednačenja te za konačnih 1:1 u derbiju protiv Mančester sitija, ali legendarni fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand smatra kako desnom beku Liverpula fali staloženosti u odbrani.

“Kada pogledam ja pomislim, kada ima loptu on sa njom radi stvaari koje rijetko vidimo od bekova. Njegovo dodavanje, domet na različite udaljenosti, on će vam to dati kako vam treba, da zavrne loptu, ma sve. Ali ajde, imaj isti takav intenzitet defanzivno”rekao je Ferdinand:

“To je stvar koja me ljuti u vezi njega. Viđao sam ga da to radi. Sjetimo se utakmice kada je Liroj Sane bio u formi sa Mančester sitijem. Došao je na Enfild i Trent ga je stavio u džep tokom situacije jedan na jedan. Trenutno mi on izgleda pasivno kada treba da radi odbranu. Nema intenziteta. Čak i kada ide nasuprot nekog krila, ja ne vidim to glatko savijanje u koljenima koje je spremno da ubrza i eksplodira, spremno za situaciju jedan na jedan. On u sve to uđe kao da je zaboravio fundamentalne stvari u vezi defanzive tokom situacija jedan na jedan”.

Postavi odgovor