Foto dana: Sportski duh iznad svega

Fotografija dana.

Scene sa jučerašnjeg meča azijske Lige šampiona između Al Nasra i Persepolisa su kao požar obišle planetu, a riječ je zaista velikom sportskom rezultatu portugalskog napadača Kristijana Ronalda.

Naime na samom startu meču, to jest tokom druge minute, Al Nasr je krenuo u odličnu akciju, lopta je došla na desnu stranu do Sadija Manea koji je istu poslao u protivnički petarac.

Iz prve je na dodavanje Manea šutirao Kristijano Ronaldo, ali je njegov pokušaj izblokiran te se nakon svega lopta odbila do fudbalera Persepolisa koji je imao loš prijem te je u pokušaju vraćanja posjeda uklizao i naizgled oborio ofanzivca Al Nasra.

Glavni arbitar susreta Ma Ning je odmah pokazao na bijelu tačku, poslije čega je Ronaldo svojim potezom oduševio kompletnu sportsku javnost jer je prišao sudiji i odmahivanjem pokazao da penala nije bilo.

Da stvar bude još veća po pitanju poteza Ronalda, susret je završen sa konačnim rezultatom od 0:0 te je jasno da je taj penal i poznavajući portugalskog napadača potencijalno gol mogao presuditi u vezi pitanja konačnog pobjednika.

Ipak Ronaldo je odlučio da postizanje gola nekada nije najvažnija stvar u fudbalu već da je to posjedovanje sportskog duha!

Postavi odgovor