Gulit žestoko kritikovao igrače Mančester junajteda: "Sebični ste"

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit je prokomentarisao aktuelno stanje u Mančester junajted te je za isto okrivio sebičnost fudbalera kluba pred golom.

Mančester junajted ove sezone ponovo očajno igra, nakon devet kola Premijer lige Engleske se nalaze na osmom mjestu dok su poslije dvije utakmice grupne faze Lige šampiona zakucani za dno svoje grupe sa nula bodova na kontu.

Shodno tome, legendarni fudbaler Holandije te Milana Rud Gulit je nedavno kao glavni razlog lošijih rezultata Mančester junajteda optužio igrače kluba koji su prema njemu previše sebični pred golom protivnika te ne dodaju dovoljno lopti skupocjenom pojačanju i napadaču Rasmusu Hojlundu.

Dobro je da vašeg napadača snabdjevate loptama jer ako on daje golove, dobija samopouzdanje, a tada će ga i ostali tražiti loptom. Čini mi se da ga ne traže u dovoljnoj mjeri. Možete da primjetite da je previše igrača željno da postigne gol, ulaze unutra, žele da šutiraju” – istakao je Gulit te se osvrnuo na to kako je on razmišljao kada je igrao sa elitnim centarforom kakav je bio Mark van Basten:

Igrao sam sa Markom, uvijek sam mislio, ako mu dam loptu, to je gol, a ukoliko ja šutnem, to može da bude gol, ali nije sigurno. Zato sam radije slao loptu njemu, jer je to definitivno značilo da dajemo gol. Znate napadače, sebični su, potrebno im je da postižu golove. Ako je on srećan, to donosi razliku za ceo tim“.

Postavi odgovor