Henderson: "Da je bilo ko rekao želimo da ostaneš, ostao bih"

Bivši kapiten Liverpula Džordan Henderson pričao je za “Athletic” o razlozima zbog koji je napustio taj klub i otišao u Saudijsku Arabiju.

Henderson je istakao da je osjećao da ga niko u klubu ne želi, tačnije da neće imati mjesta da igra.

“Bilo je nekoliko stvari koje su upalile alarm. Imao sam veoma dobar odnos sa Jirgenom. Bio je veoma iskren prema meni. Neću ulaziti u detalje razgovora jer je privatan, ali me je doveo u poziciju u kojoj sam znao da neću toliko igrati. Znao sam da će na moju poziciju doći novi igrači. A ako ne igram, kao što su svi znali da će biti, posebno menadžer, to može biti prilično teško za mene, a pogotovo kada sam toliko dugo u klubu, toliko sam dugo bio kapiten tima. Pogotovo jer je reprezentacija Engleska velika stvar za mene” – kazao je Henderson i nastavio:

“Stiže Evropsko prvenstvo. A onda je Al Etifak kontaktirao klub (Liverpul) da vidi da li mogu da idem tamo. Reakcija kluba ponovo nije bila takva da nisu rekli ne. U tom trenutku sam osjetio kao da se moja vrijednost i želja menadžera i unutar kluba, možda promijenila. Znao sam da će to vrijeme kad-tad doći. Nisam mislio da će biti sada. I morao sam to da prihvatim. Imam vrlo dobar odnos sa Jirgenom, sa vlasnicima kluba takođe. Tako će ostati zauvek. Ono što smo postigli u prethodnih 12 godina je nevjerovatno. Ali u isto vrijeme, bilo mi je teško da to prihvatim”.

On je naveo da ga boli to što nije imao oproštajni meč.

“Da mi je samo jedan čovjek rekao: ‘Želimo da ostaneš sa nama’, onda ne bismo ni vodili ovaj razgovor. Ovako, morao sam da razmislim koji je moj sljedeći korak u karijeri. Nije kao da su me otjerali iz kluba ili kao da su mi rekli da žele da odem, ali se nijednog trenutka nisam osjetio da me bilo ko iz kluba želi. Ako bih imao priliku da uradim nešto – bilo da je to oproštajni meč ili samo da se vratim da kažem ‘ćao‘ – mislim da bi bilo lijepo da to uradim, jer to me boli” – naveo je Henderson. 

Na kraju je odlučio da ode u Saudijsku Arabiju kod Stivena Džerarda u ekipu Al Etifaka.

Postavi odgovor