Italijanska štampa: "Lukaku moli za oproštaj"

Prema pisanju “Gazzetta dello Sport-a” Romelu Lukaku moli Inter za oproštaj.

Čelsi ne želi da Romelu Lukaku ostane u redovima njihovog kluba tokom predstojeće takmičarske godine te je shodno tome Belgijanac krenuo u pregovore o svojoj budućnosti.

Ipak, prema mnogima u Italiji Lukaku je načinio smrtni grijeh jer je u isto vrijeme pregovarao sa dva velika rivala, odnosno Interom gdje je bio na pozajmici prošle sezone te sa Juventusom.

Romelu Lukaku, Kurva Nord
Foto: REUTERS/Caudia Greco

Zbog toga je u svim sferama Intera, od uprave do navijača te najbitnije predsjednika Stivena Žanga donešena odluka, a ista glasi da je Lukaku nepoželjan na “Đuzepe Meaci”.

Shodno kompletno situaciji, renomirani italijanski magazin “Gazzetta dello Sport” je u svom tekstu posvećenom situaciji Belgijanca napisao kako on bukvalno moli za oproštaj Intera: “Lukaku moli za oproštaj”su tačne riječi pomenutog medija sa Apeninskog poluostrva.

Pored navijača i uprave, na Lukakua su ljuti i saigrači iz Intera jer im je on navodno tokom kompletne protekle sezone obećavao da će ostati u klubu.

Samim tim ostaje da se vidi gdje će to Lukaku završiti ovog ljeta nakon kompletne situacije u koju se gorostasni centarfor iz Belgije sam “uvalio”.

Postavi odgovor