Mateus kritikovao Tuhela: "Lično nikada ne bih uvodio Kejna u igru"

Lotar Mateus je prokomentarisao uvođenje sa klupe Harija Kejna tokom meča Superkupa Njemačke te je kritikovao trenera Bajern Minhena Tomasa Tuhela zbog te odluke.

Tomas Tuhel je odlučio da u 64. minutu kada je njegov Bajern gubio sa 2:0 u finalu Superkupa Njemačke od strane Lajpciga uvede najnovije pojačanje Harija Kejna, ali to se nije svidjelo legendarnom Lotaru Mateusu.

“Tuhel je ubacio u igru svoju novu zvijezdu od 100.000.000 evra u 64. minutu meča sa Lajpcigom, kada je rezultat bio 0:2. Na kraju je poražen sa 0:3. Lično nikada ne bih uvodio Kejna u igru”rekao je Mateus te dodao:

“Poslije cele gungule oko njegovog dolaska posljednjih dana, trebalo je sačekati sa promocijom, eventualno da pred utakmicu bude predstavljen navijačima, a onda potom postavljen pored Ulija Henesa na tribinama. Potom bi odradio nekoliko treninga sa ekipom i bio spreman da počne od prvog minuta protiv Verdera u prvom kolu. Po meni, onakav debi Kejna bio je greška. Bilo je puno galame, let do Minhena, brzi pregledi i potpis usred noći. Definitivno nije bila dobra ideja gurati ga odmah na teren”.

Postavi odgovor