Miralem Pjanić: "Mrzio sam da igram protiv njega, tukao me je"

Bosanskohercegovački fudbaler je u nedavnom razgovoru koji je obavio za jedan “TikTok” profil prokomentarisao nekolicinu zanimljivih anegdota iz svoje karijere.

Miralem Pjanić koji trenutno nastupa za Šarjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je istakao kako je mrzio igrati protiv Đorđe Kjelinija tokom svojih dana u Juventusu, ali i kada je igrao protiv ovog stamenog italijanskog defanzivca.

“Mrzio sam da igram protiv njega. Kad smo igrali jedan protiv drugog, tukao me je. Smiješno je što te tuče pa se pretvara, kaže ‘izvini’ i ljubi te da mu sudija ne da žuti. Bio je pametan” kazao je Pjanić.

Utakmica
Foto: REUTERS/Paul Hanna

S obzirom da je Pjanić tokom svoje karijere igrai i sa Kristijanom Ronaldo (Juventus) te Lionelom Mesijem (Barselona), fudbaler poznat pod nadimkom “Mali princ” je oktrio šta misli ko je bolji od njih dvojice.

“Dvije godine sam igrao s Ronaldom, a jednu s Messijem”započeo je Pjanić sa odgovorom na pitanje te pomalo diplomatski nastavio o istom:

“Podrazumijeva se ko sam, možda sam imao sreće da više eksploatišem Ronalda s kojim sam zajedno napravio velike stvari, čak i ako se Leo možda pamti kao najjači u historiji”.

Čavi
Foto: REUTERS/Cathrin Mueller

Pored plejade fudbalera svjetske klase, Pjaniće je takođe imao priliku sa nekolicinom trenera elitnog renomea, te je samim tim ovaj vezni fudbaler otkrio čiji mu se rad najviše dopao.

“Imao sam sreću da radim sa odličnim trenerima kao što su Luis Enrike, Spaleti, Garsija, Čavi”započeo je Pjanić na temu trenera pa zaključio:

“Imao sam i Sarija koji je profesor, lud za fudbalom i koji živi za njega. On je izvanredan kao trener, ulazi u detalje i možete vidjeti kakav posao radi sa Lacijom. Zaista sam cijenio Alegrija, radio sam tri godine zaredom s njim i one su bile najvažnije. Međutim, omiljeni stil igre mi je bio Barsin, zaista sam uživao u radu sa Čavijem u tih nekoliko mjeseci”.

Postavi odgovor