Neizvjesna trka za titulom

Poslije remija Liverpula sa Mančester junajtedom, trka za titulom u Premijer ligi još je neizvjesnija, samo bod razdvaja Arsenal, Liverpul i Mančester siti.

Baš toliko neizvjesno na vrhu u ovoj fazi sezone nije bilo još od sezone 1998/1999. Roj Kin, nekadašnji velikan Mančester junajteda, prednost daje Sitiju.

“Osjećao bih se komforno da sam u bilo kojoj svlačionici, ali najviše u Sitijevoj, oni su to već radili više puta. I u Arsenalu vjeruju da osvajaju, a ne bih paničio poslije ovog remija ni da sam u svlačionici Liverpula. Vidjećemo, biće uzbudljivo, može da odluči gol-razlika ili sudijska greška”  – kaže Kin.
Opta, servis za analitiku u fudbalu, na raspolaganju ima 10.000 simulacija svojih superkompjutera – na osnovu njih, Siti je favorit sa 39,4 posto šanse za titulu, slijedi Liverpul sa 30,7, a treći je Arsenal sa 29,9. Opet, ni to nisu neke drastične razlike, već su blizu jedni drugih i po analitici, ali Siti je očigledno favorit.

Eksperti u Grejsnoutu, još jednoj analitičkoj kući, takođe daju prednost Sitiju, i to još ubjedljivije – 42 posto titula ide Građanima, 30 posto Liverpulu, a 28 posto Arsenalu.

Postavi odgovor