Pored Galatasaraja još neki klubovi zainteresovani za Edina Džeku

Kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki na ljeto ističe ugovor sa Interom, a neizvjesno je da li će doći do produženja istog.

Produženje ugovora Edina Džeke sa Interom zavisi od toga da li će bosanskohercegovački fudbaler pristati na manja primanja, a želju za njegovo dovođenje pokazao je turski Galatasaraj. Ipak, klub sa Bosfora nije jedini zainteresovan za usluge “Dijamanta”.

Ponuda postoji, ali to ne znači da će biti prihvaćena. Galatasaraj se, kako se već pokazalo proteklih dana, vratio u borbu za Edina Džeku, kojeg su željeli još dok je nosio dres Rome. U faksu iz Turske je važna brojka, četiri miliona evra neto. To je manje od onoga što on trenutno dobija u Nerazurima (5,5 plus jedan milion evra), a izrazito manje nego u druga dva prijedloga, koji dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije. Arapi su napadača spremni okititi zlatom. Ipak, Džeko se nije predomislio: želi ostati u Milanu, gdje se osjeća ugodno, bitnim i ima odličan odnos s cijelom okolinom” – naveli su italijanski mediji.

Džeko je ove sezone za Inter nastupio u 27 susreta i ima učinak od 12 golova i sedam asistencija.

Postavi odgovor