Postekoglu: "Fudbal ide u tom pravcu da se pravi forenzička studija svake odluke"

Trener Totenhema Ange Postekoglu je istakao da mu se ne sviđa to što fudbal sve više ide ka tome da se nakon utakmica pravi forenzička studije svake odluke.

Totenhem je sinoć poražen od Čelsija sa 4:1, ali je dosta odluka bilo zbog VAR sistema.

“Odluke su odluke, morate da ih prihvatite ili da ih ne prihvatite. Nešto od toga je samo nametnuto, ali ako ćemo se svake nedjelje žaliti na loše odluke, desiće se ono što se desilo u ovoj utakmici – forenzička studija svake odluke. U tom pravcu ide fudbal. To mi se ne sviđa, mogao bih da budem usamljen u tome jer mi je rečeno da je to put za napredak. Uz intervenciju VAR, utisak je da se mnogo stajalo“ – rekao je Postekoglu i dodao:

„U nekom trenutku moraćemo da prihvatimo odluku sudije. Ova stalna erozija autoriteta sudija, to je ono što će se dogoditi, oni neće imati autoritet, on će se smanjiti i mi ćemo imati kontrolu nad nekim ko je udaljen nekoliko milja i gleda televizijski ekran. Mislim da ćemo, nažalost, tako od sada da gledamo i da učestvujemo u fudbalu. Već sam rekao da mi se to ne sviđa. Ne sviđa mi se pozorište dok čekamo odluke. Tokom 26-godišnje karijere, uvijek sam bio spreman da prihvatim sudijske odluke, dobre ili loše. Imamo sam neke šokantne tokom karijere, ali i neke koje su mi išle u korist. Ali to sam prihvatao jer sam želio da se igra“.

Na kraju je rekao da sudije ne kontrolišu utakmice, ali da fudbal ide u tom smjeru.

Postavi odgovor