Pred Građanima brutalne kazne: Mančester sitiju prijeti izbacivanje iz lige?

Kako prenosi “ManchesterEveningNews”, engleski premijerligaš Mančester siti bi mogao biti surovo kažnjen zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Mančester sitiju je rečeno da bi mogli očekivati žestoke kazne ukoliko budu okrivljeni zbog kršenja finansijskog fer-pleja, a ta kazna bi mogla uključivati i potencijalni izbacivanje iz Premijer lige Engleske.

Njihovom premijerligaškom rivalu Evertonu je prošle sedmice oduzeto deset bodova nakon što je potvrđeno da su prekršili finansijska pravila. To je bila rekordna kazna nametnuta nekom klubom iz Premijer lige.

Po pitanju samog Mančester sitija, oni su već bili podvrgnuti istragama od strane kako Premijer lige tako i UEFA-e, te je tim sa “Etihada” nešto ranije tokom ove godine optužen za kršenje čak 115 pravila finansijskog fer-plej. Same optužbe obuhvataju period od devet godina, odnosno između 2009/10 i 2017/18 sezone.

Tokom četvorogodišnje istrage kluba, koja je više puta stopirana putem pravnih radnji, sama liga je obznanila da su navedene te navodne optužbe predane komisiji, te bi Mančester siti mogao biti kažnjen na više načina ukoliko se potvrdi da su krivi.

Postavi odgovor