U sagu oko Mbapea se uključuju i Saudijci

Ljubav između Kilijana Mbapea i Pari Sen Žermena više ne cvijeta i svima je jasno da Francuz više neće igrati u ovom klubu. 

Sada postoje mnoge opcije oko toga kako će se situacija razvijati, a po sve učesnike u ovoj sagi je najbolje što se tu pojavio ko drugi nego klub iz Saudijske Arabije. Oni ne pitaju koliko šta košta i ne žale novac, a za zvijezdu poput Mbape su spremni dati sve. 

Parižani ne žele da Mbapea puste besplatno naredno ljeto kada mu ističe ugovor, to naravno čekaju najviše u madridskom Realu koji prosto ne želi da plati 150 ili više miliona, s obzirom da znaju da ga već sljedeće ljeto mogu dobiti džaba.

Kilijan Mbape
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Da bi i Parižani i Madriđani bili zadovoljni pojavio se Al Hilal koji je spreman da ponudi 200 miliona za Mbapeovu sezonu u tom klubu. Njima bi zbog razvoja i promocije fudbala odgovaralo da Kilijan dođe tamo, pa makar i na jednu godinu, a onda bi praktično besplatno otišao u Real. Naravno da bi Saudijci pokušali da ubijede njega da ostane i duže, ali to će ići već dosta teže.

Ipak naravno tu sigurno skrštenih ruku neće sjediti prije svega klubovi iz engleske Premijer lige, koji sigurno takođe žele igrača poput Mbapea u svojim redovima, samo je sada pitanje ko će biti spreman izdvojiti 150 miliona.

Podsjetimo da je Pari Sen Žermen skinuo Mbapea s liste putnika na turneji po Japanu i praktično se sada samo čeka ko će ovog ljeta ponuditi željenu cifru da odvede najboljeg strijelca s Mundijala u Kataru kod sebe. 

 

Postavi odgovor