Salihamidžić: "Želio sam nastaviti posao u Bajernu, ali..."

Hasan Salihamidžić i Oliver Kan više nisu članovi Bajerna, u subotu je objavio klub iz Minhena.

Nedugo nakon što su osvojili 11. uzastopnu titulu u Bundesligi, Bavarci su objavili da je došlo do rastanka sa dosadašnjim izvršnim direktorom Oliverom Kanom i sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem.

Legendarnog čuvara mreže će zamijeniti Jan-Kristijan Dresen, a ime novog sportskog direktora još uvijek nije objavljeno. Hasan Salihamidžić je izjavio da mu je teško pala odluka uprave Bajerna, ali da je prihvata te da je klub iznad svega.

“Naravno da sam želio nastaviti, bio sam odlučan ponovo osvojiti Ligu šampiona sa ovom ekipom. Ova ekipa je stvarno dobra. Dobri su karakteri, dobri mladi igrači i dobra kombinacija mladosti i iskustva. Ali, naravno, prihvatam odluku kluba, klub je iznad svega i navijačima i svima želim jedinstvo i zajednički uspjeh.

Jako sam ponosan na ove igrače, stvarno to moram reći. Možda sam sada emotivan i moja situacija nije lagana, ali ipak želim svima mnogo sreće i uspjeha. Takođe bih želio zahvaliti klubu na jednom prekrasnom iskustvu i putu, uvijek sam bio emotivan kada je Bajern u pitanju. Imao sam teških situacija, ali stvarno i puno dobrih. Zato sam zahvalan na posljednjih šest godina” – rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić je funkciju sportskog direktora u Bajernu obavljao od 2017. godine, a u tom periodu je Bajern osvojio šest titula šampiona Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu šampiona, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Postavi odgovor