Sprema se potres u Engleskoj: Mančester junajted se uskoro prodaje za nevjerovatnu sumu, poznat i kupac

Kako prenosi “TeamTalk”, Mančester junajted bi ove sedmice trebao biti prodan od strane trenutnih vlasnika porodice Glejzer za multimilijardersku cifru.

Odavno je poznato da su trenutni vlasnici Mančester junajteda, porodica Glejzer, stavili klub na prodaju te da očekuju zaradu između šest i osam milijardi funti.

Kao prva opcija za potencijalnog kupca Mančester junajteda se pominjao drugi najbogatiji čovjek Velik Britanije, odnosno Ser Džim Retklif.

RTSF3JXM
Photographer: Phil Noble Reuters

Ipak, izgleda da Retklif neće uplivati sa novcem na “Teatar snova” već će to kao do sada u mnogim slučajevima biti katarski investitori koji su spremni da izdvoje između 6 i 8 milijardi funti.

Pored toga, pominje se u britanskim medijima da će novi katarski vlasnici dati odriješene ruke te budžet Eriku ten Hagu da na predstojeće ljeto izvrši potpunu rekonstrukciju tima.

Takođe u priču je ušla i potencijalna rekonstrukcija legendarnog stadiona Mančester junajteda, “Old Traforda” koji je prema mnogim standardima dosta zastario te treba renoviranje. Uostalom, kulminaciju kompletne prodaje kluba bi mogli vidjeti već krajem ove sedmice.

Postavi odgovor