Van Persi vs. Tores - Ne, nije sudar najboljih napadača svijeta, već dva trenera

Pamtimo svi šta su Fernando Tores i Robin van Persi svojevremeno radili ispred golova protivnika, samo što malo ko je očekivao da ćemo tako brzo izgovarati riječ “pamtimo” u kontekstu njih dvojice.

Naročito da će se nekada ubojiti napadača danas suočiti jedan sa drugim, ali kao treneri svojih ekipa.

Igrali su prije 13 godina jedan protiv drugog u finalu Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi kada je Toresova Španija podigla pehar najbolje reprezentacije svijeta. Igrali su dugo godina jedan protiv drugog u Premijer ligi i nema sumnje da su tih godina, koje kao da su bile juče, ostavili dubok trag i bili možda i najbolji napadači svijeta.

Kao igrači dobro su prezentovali svoja imena i klubove, a sada svoj put trasiraju kao treneri. Danas su se suočili jedan s drugim. Tores kao trener omladinaca Atletiko Madrida i Van Persi kao trener omladinaca AZ Alkmara u susretu Lige šampiona za mlade.

Bolji je bio na kraju Atletiko za jedan gol, isto koliko je AZ Alkmar bio bolji od Atletika u Madridu. Zanimljivo, za AZ je debitovao i sin Van Persija, pet godina nakon što je Robin odigrao svoju posljednju evropsku utakmicu.

Postavi odgovor