Vratio se u Englesku: Vejn Runi ima novi trenerski angažman

Bivši legendarni fudbaler Mančester junajteda, Vejn Runi, pronašao je novi trenerski angažman nakon epizode u Sjedinjenim Američkim Državama na klupi Di Si junajteda.

Vejn Runi je prije nekoliko dana napustio SAD, a uveliko se govorilo o njegovom povratku u Englesku, što se na kraju i desilo. On je danas i zvanično predstavljen kao novi trener drugoligaša Birmingema, sa kojima je potpisao ugovor do 2027. godine.

Doskorašnji menadžer američkog Di Si junajteda je sa sobom u Birmingem poveo i pomoćnike, Ešlija Kola, nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Engleske, kao i Džona Ošeja, sa kojim je godinama igrao zajedno u Mančester Junajtedu.

Runi je na klupi Birmingema naslijedio Džona Justasa koji je smijenjen prije nekoliko dana zbog nesuglasica sa čelnicima kluba, iako je ekipa odlično pozicionirana. Trenutno se nalaze na šestom mjestu koje vodi u plej-of za popunu Premijer lige.

Podsjetimo, Runi je prije Di Si junajteda radio u Engleskoj, gdje je bio na klupi još jednog drugoligaša, Derbi Kauntija, tako da će mu Birmingem biti treći trenerski angažman u karijeri.

Postavi odgovor