Luis Ibanjez: "Zrinjski je u svakom smislu riječi najozbiljniji i najorganizovaniji klub u BiH"

Nekdašnji fudbaler Zrinjskog Luis Ibanjez je u razgovoru za “Anadoliju” rekao kako je mostarski tim najorganizovaniji klub u Bosni i Hercegovini.

Luis Ibanjez je 2019. godine došao u Zrinjski iz Trabzonspora kao jedno od najvećih pojačanja u istoriji Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali uprkos tome što se nije naigrao u dresu “Plemića” on i dalje ima lijepo mišljenju o mostarskom klubu.

“Na stranu fizički problemi, Mostar mi je ostao u prelijepoj uspomeni. Zrinjski je u svakom smislu riječi najozbiljniji i najorganizovaniji klub u Bosni i Hercegovini. Razgovarao sam sa kolegama iz Željezničara i Sarajeva koji su se žalili da po pet, šest mjeseci nisu primali plate, a kod nas je sve bilo u dan”rekao je Ibanjez pa dodao:

“Lično, sve što sam se dogovorio, to sam i dobio. Predsjednik je ozbiljan čovjek, ulaže svoja sredstva i trudi se da od Zrinjskog napravi uzoran fudbalski kolektiv. Doživio sam i atmosferu derbija sa Veležom, navijači oba kluba su vrlo fanatični, ali respektuju protivničke igrače. Mostar je divan grad, klima je kao stvorena za nas koji dolazimo iz Južne Amerike, sunce od jutra do mraka. Kupao sam se u Neretvi, gledao skokove s mosta i uživao družeći se sa momcima kao što su Mandić, Tičinović, Škrbić, Bilbija”.

Luis Ibanjez
foto: printscreen

Ibanjez je takođe istakao kako želi da ostane u fudbalu nakon završetka igračke karijere te je istakao ko bi to mogao biti najnovija zvijezda iz Argentine.

“Završio sam trenersku B licencu, planiram da ostanem u fudbalu, vidjećemo u kojoj ulozi. U kontaktu sam sam mnogim bivšim saigračima poput Maura Kamoranezija, Rodriga De Paula, Huga Vijere. Čuo sam se prije par dana sa Rodrigezom koji je sada trener drugog tima Boke Juniorsa, pitao sam ga za jednog lijevog beka” kazao je Ibanjez pa dodao:

“Zapamtite to ime, zove se Valentin Barko. Ima svega 18 godina i svi kažu da će biti čudo od igrača. Teško je danas naći kvalitetnog lijevog beka, svaki ima neku manu. Ovaj mali nije nešto naročito visok, ali ima izvrsnu tehniku i brzinu. Prije nekoliko godina, jedan Barkos nije uspio u Crvenoj zvezdi, ali je kasnije eksplodirao u Brazilu, postao legenda Gremija i Palmeirasa i stigao do dresa reprezentacije Argentine. Ovaj Barko će teško završiti na ovim prostorima jer je skup, traže za njega već sada tri miliona eura. Ali vrijedi svaku paru, vidjećete”.

Što se tiče aktuelnog zaposlenja Ibanjeza, ovaj 34-godišnji lijevi bek trenutno igra za srpskog drugoligaša, ekipu Grafičara gdje je došao iz Zrinjskog 2021. godine.

Postavi odgovor