Manijaci pred duel sa Tuzla sitijem: "Nemojmo dozvoliti da posustanemo"

Navijači Željezničara, popularni “Manijaci”, izdali su saopštenje pred subotnji duel protiv Tuzla sitija u okviru petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Manijaci” su pozvali sve navijače da dođu u što većem broju kako bi “igračima bili vjetar u leđa“.

“Prethodne utakmice su navijački dobro odrađene te u subotu imamo priliku i da nastavimo u istom tempu. S druge strane, poraz u Posušju nam je došao kao dobar šamar da ne upadnemo ni u kakvu letargiju, već naprotiv da Željina publika nastavi da vjerno i vrijedno ispunjava stadion onda kada igra Željezničar.

Opet nam je zajednički zadatak da dovučemo minimalno sedam-osam hiljada ljudi na stadion kako bi prvenstveno igračima bili vjetar u leđa, ali i zbog držanja same konstante u vidu posjete na stadionu, koja je itekako u ovoj godini bila dobra! I ovu sezonu smo dobro krenuli, nemojmo dozvoliti da posustanemo, jer to nije odlika Željinog navijača.

Idu nam dvije utakmice na domaćem terenu. Prva je ona protiv Tuzle u subotu, a druga je nadoknada protiv Igmana par dana poslije u srijedu. Obje utakmice podjednako bitne za nas, a kad je situacija bitna, mi znamo šta nam je činiti” – stoji u saopštenju “Manijaka“.

Podsjetimo, meč između Željezničara i Tuzla sitija igra se u subotu od 20.45 časova.

Postavi odgovor