Marijan Budimir: "Presudio je njihov individualni kvalitet"

Šef stručnog štaba Širokog Brijega Marijan Budimir je prokomentarisao poraz od Zrinjskog u okviru zaostale utakmice šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je danas na terenu “Stadiona pod Bijelim brijegom” bio domaćin Širokom Brijegu te ih je savladao sa 3:1, a taj poraz je prokomentarisao i trener gostiju Marijan Budimir.

“Čestitam Zrinjskom na zasluženoj pobjedi. Mislim da smo jako loše otvorili utakmicu, gubili duele, te je individualna klasa Zrinjskog došla do izražaja. Veoma brzo smo primili dva gola. Kada smo se uspjeli sabrati, stvorili smo par šansi, zabili gol, imali još koju priliku, ali međutim kada je trebalo izdržati do poluvremena da odem sa golom zaostatka, naše greške su dovele do toga da su otišli na dva gola razlike” rekao je Budimir te dodao:

“Pokušali smo promijeniti sistem, zatvoriti neke prilaze što smo vidjeli da smo imali problema u prvom dijelu meča. Takođe, kroz neke kombinacije u sredini i po strani smo dali sve od sebe da dođemo u šanse. Nažalost falio nam je završni pas te osim posljednje šanse na meču nismo bili konkretni”.

Postavi odgovor