Mario Ivanković: "Prezadovoljan sam odnosom i pristupom igrača"

Privremeni trener Zrinjskog Mario Ivanković je dao svoj osvrt na trijumf u derbiju zaostalog šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega. 

Zrinjski je danas dočekao Široki Brijeg te ih je bez većih problema savladao sa konačnih 3:1, a svoj prvi trijumf na klupi tima je prokomentarisao i Mario Ivanković.

“Najvažnije je bilo da osvojimo tri boda. Neophodna nam je bila pobjeda da uhvatimo priključak za vrhom tabele sa ovom zaostalom utakmicom. Odlično smo otvorili utakmicu, poveli sa 2:0, ali onda smo imali period od 10 do 15 minuta gdje smo, ne mogu reći stali već počeli da izmišljamo neka rješenja zbog kojih nas je Široki Brijeg kaznio te su dodatno imali i šansu da izjednače” rekao je Ivanković pa dodao:

“Ipak, u posljednjih nekoliko minuta prvog poluvremena dodali smo gas i vratili se na nivo sa početka. Po pitanju drugog poluvremena, mogao bih reći žargonski da smo ga rutinski priveli kraju i završili utakmicu kako treba. Nismo primili gol te sam na kraju svega prezadovoljan pobjedom te odnosom i pristupom”.

Postavi odgovor