Mitrović: "Ispunili smo naš cilj, a pritom sačuvali igrače za utakmicu protiv Stupčanice"

Fudbaleri Slobode pobijedili su FK Mladost Doboj Kakanj rezulatom 1:4 i plasirali se u naredni krug Kupa BiH, a svoj utisak na jučerašnju pobjedu dao je pomoćni trener Darko Mitrović.

Utakmicu koja se igrala u nezgodnom terminu, od 16 sati kad je dominirala sparina i toplina započeli smo u kombinovanom sastavu. Ipak, susret smo otvorili jako dobro i već u 3. minuti, iz prve šanse postigli smo gol za vođstvo. Nakon uvodnog gola, ekipa se opustila, nismo kreirali ozbiljnije šanse, a do kraja prvog dijela primili smo gol što nam je dalo povoda da početkom drugog dijela nešto mijenjamo– kazao je Mitrović.

Sloboda je na pauzu otišla sa rezultatom 1:1, a stručni štab je u drugom poluvremenu uveo četiri nova igrača.

“Početkom drugog poluvremena ubacili smo dva svježa igrača, da pojačamo ritam, a u 60. minuti ubacili smo još dva igrača što je urodilo plodom. U 62. minuti postigli smo drugi gol, a već u 65. postigli smo i treći gol. Uspjeli smo slomiti protivnika nakon čega je bilo mnogo lakše igrati i pred kraj utakmice postigli smo i četvrti gol čime smo ispunili naš cilj, a to je plasman u narednu rundu kupa, a da pri sačuvamo što više igrača za bitnu ligašku utakmicu protiv Stupčanice”.

Sloboda narednu utakmicu igra u subotu na stadionu Tušanj od 19 sati.

Postavi odgovor