Mujkanović: "Situacija je bila neugodna, ali finansijsku stranu smo brzo stabilizovali"

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović pričao je o trenutnoj situaciju u klubu pred početak prvenstva u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine. 

Mujkanović je naveo da je situacija bila neugodina, ali su odradili veliki posao.

“Došlo je do smjene kompletnog Upravnog odbora i skupštine. Zahtjevan je posao preuzeti to u kratkom vremenu, pogotovo kada smo imali i ispadanje iz Premijer lige BiH u Prvu ligu. Neugodna je bila situacija u klubu, morali smo krenuti od početka. Hvala ljudima koji su bili u klubu, u kancelarijama, koji nisu digli ruke od Slobode. Hvala igračima koji su ostali vjerni Slobodi iako smo sada u nižem rangu. Znat ćemo da cijenimo njihov doprinos, a nadamo se ulasku u Premijer ligu BiH” – kazao je Mujkanović i nastavio:

“Odradio se veliki posao u ovih mjesec dana otkad smo tu. Okupili smo kompletan stručni štab, selektirana je ekipa koja će nas predstavljati ove sezone. Rok je bio dosta kratak, a nisu uložena neka velika sredstva, ali smo sastavili dosta dobar tim koji može ispuniti ambicije. Glavni cilj svakako je povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine”.

Istakao je što se tiče novca klub stabilizovan.

“Organizovali smo pripreme u jako kratkom roku, željeli smo da se igrači upoznaju sa stručnim štabom i međusobno, da se stvori sinergija i pozitivan ambijent među njima. Što se novca tiče, i tu smo stranu stvari stabilizovali jako brzo, za sve ono što je hitno trebalo u ovom periodu. Našli smo teren za treniranje, a napravili smo i dobru saradnju sa upravom stadiona Tušanj” – rekao je on i dodao:

“Što se tiče trenerskog kadra, opredijelili smo se za malo veći stručni štab iz razloga što je bilo više posla za njih. Imaćemo pet trenera, a glavni će biti Zlatan Nalić. Mislim da imamo dosta dobar stručni štab sa jako kvalitetnim trenerima koji mogu zadovoljiti naše ambicije. Nismo željeli da štedimo na stručnom štabu. Što se igračkog kadra tiče, uz one koji su ostali, dopunili smo ekipu na određenim mjestima. Uprava je odradila veliki posao i želim ovom prilikom da se zahvalim svim kolegama koji su u tome učestvovali, te pojedinim članovima skupštine, koji su bili na raspolaganju 24 sata dnevno. Mislim da smo stabilizovali klub, ali vidjet ćemo, vrijeme će najbolje pokazati”, istakao je predsjednik tuzlanskog tima”.

Sloboda ovog vikenda otvara sezonu 2023/2024 domaćom utakmicom protiv Rudara iz Kaknja u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Postavi odgovor