Nalić: "Nismo još za tapšanje po ramenu, posljednja utakmica naša najbolja"

Trener Slobode iz Tuzle Zlatko Nalić je dao svoj komentar na pobjedu njegovog tima u prošlom kolu protiv Budućnosti iz Banovića.

Sloboda je ostavarila pobjedu u prvoj gostujućoj utakmici ove sezone, a za trenera Zlatana Nalića ovo je bila i najteža, ali najbolja utakmica u dosadašenjem dijelu prvenstva.

Prve dvije naše utakmice su bile atraktivne na domaćem terenu s mnogo golova. Ova posljednja u Banovićima bila je najteža za igrati, ali bila je najbolja utakmica našeg tima od sva tri meča. Igrali smo u gostima protiv odličnog protivnika koji je imao nevjerovatan imperativ pobjede, a igralo se na skoro 40 stepeni na jako lošem terenu– izjavio je Zlatan Nalić te dodao da njegova ekipa postaje takmičarski tim.

“Utakmica je bila prava takmičarska, jaka, vrlo ozbiljna i fizički i taktički zahtjevna. Činjenica da smo bili bolji protivnik u svim segmentima i u čitavih 90 minuta protiv izuzetno jake Budućnost je ipak pokazatelj da postajemo ozbiljan takmičarski tim.”

Sloboda je u sezonu ušla sa rekonsturisanom ekipom, a postignuti rezultati ukazuju da mukotrpan rad na treninzima utiče na igru.

Ne smijemo zaboraviti činjenicu da je našim momcima ovo tek treća utakmica zajedno! Dakle mi smo potpuno novi tim, igrali smo tri utakmice, osvojili devet bodova sa osam postignutih golova i dva vezana clean sheet-a. Promovisali smo devet novih mladih igrača. To je Sloboda u brojevima iz tri utakmice kojima trebamo biti zadovoljni” – ističe Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Na kraju, Nalić je dodao da su njegovi momci daleko od željene igre i cilja.

“Ipak nismo još za tapšanje po ramenu jer još uvijek smo daleko od željene igre i željenog cilja. Veliki je posao ispred nas”.

Sloboda narednu utakmicu , u okviru 4. kola Prve lige FBiH igra u Tuzli protiv OFK Gradina Srebrenik.

Postavi odgovor