Nalić: "Put do Premijer lige je puno teži nego što vidite"

Zlatan Nalić se za klupsku stranicu obratio poslije pobjede Slobode nad ekipom Mladosti u prošlom kolu Prve lige FBiH.

Zlatan Nalić je istakao sljedeće:

“Teška sedmica je iza nas i cilj u potpunosti ostvaren! Tri utakmice u sedam dana, a puni plijen je bio naš postavljeni cilj prije duela Radnik Hadzići, Željo, Mladost Doboj Kakanj i u tome smo uspjeli. Drago nam je ako smo nekoga učinili sretnim našim igrama i rezultatima, a mi koji sa ekipom radimo svakodnevno svjesni smo koliko je to još uvijek daleko od slike koja je stvorena oko nas.

Oprezni smo! Osvojili smo tek trećinu bodova koji su potrebni za ulazak u viši rang, a mi odlično znamo koliko je to bilo teško uraditi. Sedam od 10 utakmica je bilo jako neizvijesno do zadnje minute! Fudbal je upravo popularan zbog svoje neizvijesnosti! Radimo vrijedno i stojimo čvrsto nogama na zemlji svjesni opasnosti i svih prepreka koje još moramo proći do željenog cilja. Od sinoć smo glavama već u Goraždu na sljedećoj utakmici.

Sloboda želi nazad u Premijer ligu, a put je mnogo teži nego što ga trenutno vidite! Radimo i ćutimo, a raspoloženje naših navijača i atmosfera u gradu je naša energija da uspijemo i ostvarimo zacrtani cilj”.

Crveno-crni će u narednom kolu igrati protiv Goražda u gostima, a taj meč je na programu 7. oktobra od 15h.

Postavi odgovor