Zlatan Nalić: "Možemo stvoriti konkurentan tim"

Šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić je prokomentarisao trijumf od 4:0 protiv Jedinstva te je najavio naredne izazove za tuzlanski klub.

Sloboda je u prošlom drugom kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine savladala Jedinstvo sa 4:0 na svom “Tušnju”, a trener Tuzlaka Zlatan Nalić je imao šta da kaže o ovom visokom trijumfu.

“Naš cilj u svim utakmicama je, bez obzira kući ili na strani, pokušati osvojiti bodove. To je primaran cilj. Ako to uspijemo uraditi na način kao protiv Jedinstva tako što smo postigli mnogo golova i prikazivanjem dobre igre, onda je to naravno pun pogodak”kazao je Nalić, pa dodao:

“Imali smo i sreće da smo otvorili utakmicu sa relativno brzim golom koji je donio olakšanje našoj ekipi da nastavi igrati i da se opusti i postigne više pogodaka. Mislim da je utakmica bila dopadljiva za gledati, ali prevashodno ostvarila je svoj cilj, a to je da smo osvojili tri boda”.

Sloboda Tuzla na Tušnju
Foto: Facebook/FK Sloboda Tuzla

Nalić je isto tako nakon komentara o trijumfu protiv Jedinstva, rekao kako mu je drago da su navijači zadovoljni igrom Slobode te da će dati sve od sebe da klub ispuni zacrtane planove.

“Pretpostavljam da su gledaoci zadovoljni viđenim na terenu jer postigli smo mnogo golova pa obično publika bude zadovoljna. Međutim, ja kao trener gledajući analitički na cijelu situaciju svjestan sam koliko posla nas čeka kako bismo napravili tim koji će biti konkurentan za ostvaranje postavljenog cilja. Mislim da sa ovom saradnjom koju imamo u ovom trenutku, sa zajedničkim snagama, upravom, stručnim štabom i svim ljudima oko kluba bez sumnje možemo stvoriti konkurentan tim koji može odgovoriti zadacima” zaključio je Nalić.

Naredni izazov za Slobodu će biti gostujuća utakmica trećeg kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine protiv Budućnosti u subotu od 17h.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor