Nermin Bašić: "Ovaj poraz je moj poraz, moja je odgovornost"

Šef stručnog štaba Željezničara Nermin Bašić je nakon jučerašnjeg poraza u Mostaru od Veleža prokomentarisao taj susret.

Željezničar je juče pogotkom Nermina Haskića u 89. minutu poražen sa minimalnim rezultatom od 1:0 protiv Veleža u Mostaru, a svoj osvrt na izgubljene bodove je dao i šef stručnog štaba “Plavih” Nermin Bašić.

“Mi smo generalno imali previše respekta jedni prema drugima. Malo smo riskirali danas, bez prave završnice. Utakmica koja je po svemu što sam vidio trebala završiti neriješeno. Velež je uspio pobijediti i ja im čestitam. Težak poraz jer smo izgubili u 89. minui utakmice. Pohvalio bih ambijent, a mi moramo nastaviti raditi. Bilo je dobrih stvari, ne zamjeram ništa svojim momcima. Ovaj poraz je moj poraz, moja je odgovornost”kazao je trener Željezničara te dodao:

“Vidjeli ste da ima umora. Velež je imao više odmora i kada treba više tempa, da su oni bili bolji u tome. Mislim da smo dobro izvukli ovaj ritam i tri utakmice u sedam dana. Nisam zadovoljan porazom, a sezona je jako duga i sada se okrećemo drugim utakmicama. Ja sam još uvijek jako pozitivan”.

Postavi odgovor