Ninković o finansijskoj situaciji u Borcu

Prvotimac te jedan od najboljih fudbalera Borca ove sezone Nikola Ninković je progovorio o mnogim zanimljivim temama u emisiji “RTRS-a”.

Nikola Ninković se ove sezone pridružio redovima banjalučkog Borca, a u emisiji za “RTRS” je između ostalog odgovorio na pitanja o tome kako je došlo do saradnje sa “Velikanom iz Platonove” te kakva ga je finansijska situacija zatekla nakon prelaska u tim.

“Poslije Italije sam se vratio u Srbiju, bio sam u Proleteru, a nakon toga je uslijedio poziv Nenada Lalatovića koji je u to vrijeme bio trener Borca. Trebao sam još ranije doći, ali nekako se odužilo i uspio sam sredinom augusta stići u klub. Ekipa je već ispala iz Evrope, desile su se negativne stvari, a otišao je i trener Lalatović. Ovom prilikom bih da se zahvalim svima, također i njemu jer da nije bilo njega, ne bih ni bio ovdje. Sigurno je da je on najviše zaslužan za moj dolazak. Žao mi je što se sve tako izdešavalo, ali je došao novi stručni štab sa kojim imam dobar odnos kao i cijela ekipa. Zahvalio bih mu se i ovim putem na tom svemu”kazao je Ninković o dolasku u Borac pa dodao:

“Zadovoljan sam finansijama. Kada sam došao, iznenadio sam se pozitivno, sve funkcioniše najnormalnije mogušće. Borac je dobar klub koji sigurno pored Zrinjskog, Širokog Brijega, Veleža i Željezničara zaslužje da igra Evropu. Pokušaćemo da ako ostanemo na ovim mjestima koje vode u kvalifikacije za Evropu da izborimo plasman u grupnu fazu. Sve funkcioniše najnormalnije, mislim da će tako i ostati. Došla je nova Uprava, pričali smo i sa njima i mislim da neće biti nikakvih problema”.

Postavi odgovor