Prva liga FBiH: Meč u Travniku kasnio zbog slabo vidljivih linija, u Tešnju se mijenjao sudija, goleada u Tomislavgradu

Fudbaleri Jedinstva slavili su Travniku sa 2:1 u okviru 28. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a Tomislav i GOŠK su odigrali 3:3. 

Utakmica u Travniku je kasnila jer su sudije rekle da se linije terena ne vide dobro i onda su domaćini morali da pojačaju linije. Domaći tim je došao do prednosti golom Marija Baja u 56. minutu, a onda je Luka Merdović izjednačio na 1:1 s bijele tačke četiri minuta kasnije. Zatim je tim Jedinstva dobio crveni karton, tačnije Mateo Božić. Gosti su došli do pobjede u sudijskoj nadoknadi golom Alena Nuhanovića čime su napravili veliki korak ka opstanku. 

U meču između TOŠK-a i Budućnosti iz Banovića koji je završio 0:0, tokom utakmice došlo je do promjene sudije, pa je Nihad Ljajić zamijenio Juraja Kovčića. 

Meč sa šest golova viđen je u Tomislavgradu gdje su domaći Tomislav i GOŠK odigrali 3:3. Već u prvom minutu domaćin je poveo golom Petra Banovića sa 1:0, a onda je Branimir Šiško povećao prednost na 2:0 u 29. minutu. Uslijedila su dva crvena kartona, po jedan na obje strane, a onda su u 74. i 81. minutu Nihad Sero i Adnan Hrelja izjednačili na 2:2. U sudijskoj nadoknadi su viđena još dva gola i to prvo gosti koji su poveli sa 3:2, pa su domaćini izjednačili na 3:3. 

Ostali rezultati:

  • Bratstvo – Radnik 2:1
  • Goražde – Stupčanica 1:3
  • Gradina – Mladost 2:1
  • Rudar – Sim Bau 1:1
  • Zvijezda – Radnički 3:1

Postavi odgovor