Rakitić: "Neću doći na finale, niko me nije zvao"

Reprezentacija Hrvatske se plasirala u finale Lige nacije, a u nedjelju će u Roterdamu odmjeriti snage protiv Španije.

Bivši reprezentativac Hrvatske, Ivan Rakitić, izjavio je da se neće pojaviti na finalnoj utakmici, a razlog je taj što ga niko nije pozvao.

“Kući sam u Sevilji. Kupujemo nešto za uređenje. Ćerke završavaju školu, pa da budemo spremni za odmor. Liga nacija? Nije me niko zvao. Čestitao sam selektoru, predsjedniku Saveza, igračima, odnosno saigračima, mojim ‘starcima’. Naravno, navijao sam jako, iz sveg srca i bilo je stvarno fantastično” – rekao je Rakitić, pa dodao:

“Mislim da će to biti drugačija utakmica nego protiv Holandije. Imam puno povjerenja u naše ‘Vatrene’. Vjerujem da će selektor pripremiti najbolju taktiku i upozoriti igrače šta moraju raditi na terenu. Siguran sam da će sve biti jako dobro i pozitivno, a mi ćemo svi navijati i da napokon Hrvatska osvoji neko zlato”.

Rakitić se od reprezentacije Hrvatske oprostio prije nepune tri godine, a za “Vatrene” je odigrao 106 utakmica na kojima je postigao 15 pogodaka. On je kao kapiten predvodio Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje su se okitili srebrenom medaljom.

Postavi odgovor