Rendulić: "Moj otkaz traje već dva mjeseca"

Krunoslav Rendulić, bivši trener Zrinjskog, u gostovanju na Tribina podkastu je između ostalog pričao o svom nedavnom odlasku sa klupe Mostaraca.

Krunoslav Rendulić je govorio o aktuelnoj sezoni Zrinjskog, koji je postao prvi bh. klub u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Mostarci su u Ligi konferencija na svom terenu zabilježili i pobjedu nad AZ Alkmarom, a bili su konkurentni i u porazima od Legije i Aston Vile.

“Prvi put se nešto tako spremalo prije dva mjeseca kada smo izgubili od Posušja. Tada je moglo da se nasluti da stvari ne idu u pozitivnom smjeru. Kada novine počnu da bruje da vam se sprema otkaz, a klub ne stane iza vas glasnim saopštenjem i kaže da nije tako, onda je jasno odakle vjetar duva. Moj otkaz traje već dva mjeseca. Ljestvica je podignuta visoko, naravno da ljudi u svemu tome postaju i nerealni. Svi smo to pomalo, ali treba sagledati priču i donijeti zaključak na realnim osnovama.

Mi smo drugi u prvenstvu, jako dobre partije pružali u Evropi. Nije lako voziti paralelno dva kolosijeka. Nastupamo u grupi koja je vrijedna Lige šampiona i od početka Zrinjski je tu uljez. AZ, Aston Vila i Legija su kvalitetom iznad nas, posebno je to Aston Vila. Klub nije imao takav tim u posljednjih 15 godina, trenutno su na poziciji koja vodi u Ligu šampiona. AZ je trenutno treći u Holandiji, Legija je najbolja u Poljskoj. Mi smo u takvoj konkurenciji bili konkurentni u svim utakmicama, ispisali i istorijsku utakmicu protiv AZ Alkmara, bili konkurentni protiv Aston Vile u Birmingemu jer smo do posljednjih sekundi imali bod u rukama. Utakmica protiv Legije bila je 50:50. Poništen nam je i, čini se, regularan gol. Pitanje kako bi taj meč završio, a po prikazanom morali smo da pobijedimo. U Poljskoj su nas koštale greške, ali to i jeste razlika nas i u Evropi” – poručio je Rendulić.

Kompletan podkast možete pronaći u nastavku.

Postavi odgovor