Rendulić: "Mogli smo dati još pet golova, ali je igra odbrane ono što me ne raduje"

Zrinjski je u petom kolu Premijer lige BiH na svom terenu savladao ekipu Zvijezde 09 sa 5:3, a trener Plemića Krunoslav Rendulić je dao svoj komentar nakon susreta.

Krunoslav Rendulić ističe da je njegov tim zasluženo slavio, ali imao je velike zamjerne u odbrani.

“Prije svega treba reći da smo zasluženo pobijedili. Bili smo bolji, zabili smo pet golova, a mogli smo još toliko. Ono što ne raduje jeste igra odbrane. Jednostavno, tako se odbrana na bilo kojem nivou ne može igrati. Ako odbranu igrate poluaktivno, onda to tako neće ići” – rekao je Rendulić i dodao:

“Ono što treba naglasiti da je bitno da smo dobili utakmicu. Imamo četiri dana pripreme se za LASK.”

Rendulić nije odmorio previše igrača u ovom meču.

“Nisu igrali Marić, Tičinović, Ćuže. Izveli smo Ivančića, Čanađiju i Bilbiju. Dozirali smo minutažu. Čestitke igračima na zasluženoj pobjedi, ali ove greške moramo pod hitno ispraviti ako mislimo biti konkurentni ne samo u Evropi, nego i u Premijer ligi” – kazao je Rendulić, koji je priznao da imaju problem u posljednje vrijeme sa ulaskom u mečeve:

“To je ono što govorim. Moramo od prve sekunde ući kako treba i ne dozvoliti te greške. Kad uđeš u meč “napola” onda dobiješ gol. Bitno se sad dobro odmoriti i pripremiti za četvrtak. Izuzetno nam je bitna ta utakmica. Daćemo sve od sebe i pokušati proći jer imamo aktivan rezultat. Nadamo se da ćemo biti efikasni, neću reći kao i danas, ali da ćemo zadržati to, a propuste u odbrani svesti na minimum”.

Kožulj i Bradarić su ovog ljeta pojačali Zrinjski, ali zasad ne dobijaju priliku. Bradarić još nije ni debitovao.

“Zvone ima problema otkad je došao. Plaća danak neigranju od godinu i po. Uđe u trenažni proces, ali onda ga stalno neke povrede izbacuju po 7-10 dana. Bradarić polako napreduje i sve bolje izgleda svakim danom. Kad bude u stanju da može participirati, biće priključen kadru za utakmice. Od njega očekujemo da donese kvaliett više jer ne moramo trošiti riječi na njegovu karijeru i kvalitete” – rekao je Rendulić.

Otkrio je kako funkcioniše ekipa u zgusnutom rasporedu.

“Praktično i nemamo ozbiljnog treninga. Sve je to regeneracija, taktička priprema i igraš svaka četiri dana. Kompenzacijski treninzi su za one koji ne igraju ili manje igraju i na taj način funkcionišemo“ – kazao je Rendulić. 

Govorio je i o smjenama trenera u Premijer ligi, što ne odobrava.

“To je meni neshvatljivo, ali ne znam koji su razlozi. Jedan loš rezultat ne bi trebao biti razlog za smjenu. Moguće da u jednom dijelu razlog bude to što Uprave svoje promašaje prebijaju preko leđa trenera. Lakše je smijeniti jednog trenera, nego otpustiti 35 igrača. Ne odobravam to, ukratko” – zaključio je Rendulić.

Podsjetimo, u narednom kolu Zrinjski dočekuje Široki Brijeg.

Postavi odgovor