Roj Kin bijesan na Brazilce: "Plešite u svlačionici ili u noćnom klubu"

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda i reprezentacije Irske, Roj Kin, kritikovao je ponašanje fudbalera Brazila tokom utakmica.

Tačnije, Roj Kin je kritikovao način proslave pogodaka plesom. Njihov ples je bio posebno naglašen u osmini finala protiv Južne Koreje, kada su četiri puta to radili nakon pogodaka Vinisijusa Žuniora, Nejmara, Rišarlisona i Lukasa Pakete. U jednoj od proslava im se priključio i selektor Tite, što je Kina posebo razbijesnilo.

“Ne razumijem kako selektor može da pleše dok utakmica još traje, a ima protivničkog selektora deset metara od sebe. Riječ je o poštovanju. Plešite nakon toga u svlačionici ili noćnom klubu. I zašto je u redu da to Brazil radi za vrijeme utakmica? Ako svi zaplešu nakon gola, utakmice će trajati tri dana. Znate šta bi trebalo? Kada treneri dobiju profesionalnu licencu, onda bi im trebalo pokazati kako malo da zaplešu sa strane. Zaboravite taktiku” – rekao je Kin.

Kin ovih dana izgleda da mnogo razmišlja o plesanju, a ovo mu je bio već drugi put u nekoliko dana da o tome priča.

“Što to rade? Ne mogu da vjerujem! Okej, plesali su kad su postigli prvi gol, ali šta je s ovim kasnije? Nema to nikakvog smisla. Za mene je to pokazivanje manjka poštovanja prema protivniku” – rekao je Kin ranije.

Za Brazilce je ovakav način proslave pogodaka iskazivanje sreće, o čemu su govorili i selektor Tite, kao i Lukas Paketa, ali očigledno da se određenim kritičarima ne sviđa što to rade na takav način.

Podsjetimo, Brazil će danas od 16 časova igrati protiv Hrvatske u četvrtfinalu Mundijala u Kataru.

Postavi odgovor