Rožman: "Bitno je da smo izborili taj minimalni cilj"

Trener Sarajeva, Simon Rožman kazao je da je njegov tim dva kola prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine izborio taj minimalni cilj.

Naveo je da je bilo bitno da izbore plasman u Evropu.

“Dobra sedmica iza nas. Smanjili smo ‘load‘ da bismo imali svježinu svih igrača. Zadnji dio je psihološki malo teži, jer smo tražili da što prije izborimo Evropu. U dobroj smo situaciji, dva kola prije kraja smo izborili taj minimalni cilj. Ova posljednja dva kola ćemo igrati na svježinu i pokušati odigrati na maksimalnoj sredini” – istakao je Rožman i nastavio:

“Jako dobro vođena ekipa, oslanjaju se na tranziciju. Gledamo sebe, želimo se pred našim navijačima prikazati u najboljem svjetlu. Nemamo nekih problema u samoj ekipi što se tiče povreda ili bilo čega, tako da sa nestrpljenjem u dobroj atmosferi čekamo zadnje dvije utakmice koje su meni za trenera jako bitne u smislu toga da damo šansu i mladim igračima. Primjetio sam statistiku da smo ove sezone, ako izuzmemo Maru, čak najmlađa ekipa u ligi. To je po meni pozitiva za budućnost. Sve je kako želimo i nadam se da ćemo odigrati dobru partiju kako bi tri boda ostala kući”.

Utakmica je na programu sutra u 17 časova.

Postavi odgovor