Rožman pričao o ostanku u Sarajevu naredne sezone

Trener Sarajeva, Simon Rožman odgovorio je na pitanje da li će ostati u klubu i naredne sezone. 

Sarajevo je remiziralo sa Posušjem 1:1 nakon primljenog gola u posljednjem trenucima i Rožman je istakao da je ljut zbog izgubljenih bodova.

“Sigurno sam ljut, izgubiti bodove na ovakav način, jako neodgovorno u samoj završnici. Mislim da smo imali 5-6 dobrih 100% situacija. Kao što sam rekao, ozbiljna ekipa ne smije si priuštiti takve greške. Na kraju nismo napravili ono što smo zacrtali. Što se tiče same sezone, željeli smo postaviti strog sistem, sportsku kulturu. Puno toga je, po mom mišljenju, trebalo ispraviti, i jako je bilo teško držati disciplinu. I danas ste vidjeli, kada malo popusti, kako se to kazni” – naveo je on i dodao:

“Prva trećina je bila solidna, druga loša. Čak se pokazalo da ne bi bili prvi i da smo puno uložili i da smo dobili sve u drugom dijelu sezone. Kada smo se opet držali reda, ekipu ispred pojedinca, mislim da je ovih 11 utakmica bilo dosta dobrih. U prosjeku 15 i više šuteva na gol. Čak smo i dosta rano izborili Evropu. Sigurno to nije to što se na kraju želi, ali kako god. Kostur ekipe je dobar”.

Onda je odgovarao na pitanje novinara o tome da će ostati u klubu i naredne sezone.

“Ja nisam taj koji bi bilo šta govorio, ja na to nemam uticaja. Samo znam da za dalje uvijek cijeli klub mora disati kao jedan, ako želimo napraviti iskorak u Evropi. Osjećaj sigurno nije dobar, ali s tim moram živjeti. Zašto je to tako, nemam odgovora. Znate da je sportski direktor suspendovan, ali mislim da ćemo jako brzo sjesti da vidimo šta i kako dalje.

Znate i sami da, dok ne završi sezona, ne smijemo iznositi neke informacije i ne bi bilo fer da kažem da smo s nekim već dogovorili. U zadnje vrijeme je malo čudna situacija što se tiče rada sportsko direktora, ali riješit ćemo to u sljedećoj sedmici. Mislim da će nakon zadnje utakmice biti puno toga jasnije”- naglasio je Rožman. 

Sarajevo će u posljednjem kolu gostovati Širokom Brijegu.

Postavi odgovor