Sloboda konkretnija, Fejzić spasio Tuzla siti

Derbi susret Slobode i Tuzla sitija nakon prvih 45 minuta u Banovićima u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine završio je bez golova. 

Početak utakmice je bio miran, a prvi prekid je uslijedio kada je jedan igrač Tuzla sitija pokušao da izbaci loptu, ali je napucao u glavu Eldara Mehmedovića kome je odmah ukazana doktorska pomoć. U 11. minutu Stojan Vranješ je pokušao iz daljine, no to je otišlo preko gola.

Prvi put su igrači Tuzla sitija zaprijetili u 24. minutu kada je Dušan Pantelić ubacio loptu u šesnaesterac, a Salko Nargalić je loše šutirao pored gola. Veliku šansu je u 31. minutu imao Vranješ kada je dobio pas od Mehmedovića i odmah je šutirao sa oko 20 metara, no to je otišlo malo iznad prečke.

Tri minuta kasnije Melvin Osmić je glavom nakon centaršuta prebacio loptu na drugu stativu, a Amer Bekić je zakasnio da gurne tu loptu u mrežu. Samo dva minuta kasnije Nevres Fejzić je odbranio sjajnu šansu Bekiću koji je šutirao sa oko deset metara. Više promjena do kraja poluvremena nije bilo i na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.

Postavi odgovor