Sloboda se već sprema za drugi dio sezone i Premijer ligu: "Pregovaramo i sa stranim igračima, imamo malo veće ambicije"

Predsjednik Slobode Tuzle Senad Mujkanović najavio je još jaču Slobodu u drugom dijelu sezone.

Sloboda Tuzla je jesenji prvak Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i glavni konkurent za ulazak u Premijer ligu nakon samo godinu dana u nižem rangu.

Predsjednik kluba Senad Mujkanović već je najavio određena pojačanja u tuzlanskom klubu.

Već sam kontaktirao četiri fudbalera u zadnja dva dana, koja su potencijalno naša pojačanja. Ima igrača kojima ćemo se zahvaliti i koji neće biti dio Slobode u narednom periodu jer imamo malo veće ambicije. Taj dio, već radimo iako još u pojedinim ligama nisu ni završena prvenstva. Premijer liga ima još tri kola, još uvijek se igra i još uvijek nam neki igrači ne mogu dati odgovor da li mogu raskinuti ugovor i doći. Pregovara se takođe sa stranim igračima. Ne sjedi se, radimo punom parom kompletan upravni odbor” – rekao je Mujkanović.

Sloboda je vezala devet pobjeda na početku sezone računajući i Kup BiH, te su na krilima tih rezultata ostvarili uspjeh završivši kao prvi na kraju polusezone.

Dobar je bio start. Euforično. Privuklo smo atmsoferu navijača oko kluba. Bez navijača nemamo taj šmek koji Sloboda treba da ima. To smo uspjeli da vratimo za jako kratko vrijeme” – dodao je on.

Najubjedljivije pobjede ostvarene su u 2. kolu protiv NK Jedintsvo, u 4. kolu protiv OFK Gradina kada su upisane pobjede od 4:0, te u 8. kolu kada su na stadionu Tušanj savladali FK Mladost rezultatom 6:2.

Postavi odgovor