Spaleti naglasio: "Tek sada počinje pravi posao"

Selektor reprezentacije Italije Lučano Spaleti je nakon plasmana na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine istakao kako tek sada počinje pravi posao.

Italije je remijem protiv Ukrajine u posljednjem kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine obezbijedila plasman na ovo takmičenje, a taj uspjeh je prokomentarisao i njihov selektor Lučano Spaleti.

“S obzirom na to šta se događalo u prošlosti, mi smo apsolutno morali da se plasiramo, a nije lako igrati fudbal kada osećaš ogroman pritisak. Nije lako doći i odmah napraviti prave odluke. Neke stvari sam naučio tek kada sam prihvatio posao i mislim da sada znam više. Došao sam da se plasiramo na turnir, a ne da tražim izgovore u slučaju neuspeha”rekao je Spaleti te dodao:

“Sada počinje pravi posao, sada imam priliku da zaista počnem da radim. Kada sam prihvatio posao, znao sam da je plasman na Evropsko prvenstvo obaveza. Želimo da se primaknemo što bliže onome što se dešava u klubovima. Želimo da igrači ostanu u kontaktu pa nećemo čekati do marta. Ići ću u trening centre, večerati sa njima i tražiti njihovo mišljenje. Imamo sjajne igrače u reprezentaciji i želim da ih upoznam bez pritiska rezultata. Igrači imaju mnogo toga da nam kažu. Takođe, od sada će treninge snimati dron, pošto su nam potrebni snimci”.

Postavi odgovor