Nestvaran statistički podatak: Štoper Orašja prema jednom parametru među dva najbolja na svijetu

Štoper Orašja Stefan Janjić postigao je šest golova u jesenjem dijelu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i sa tim brojem dijeli prvo mjesto među najboljim strijelcima od štopera svih profesionalnih liga svijeta.

Njegovo ime nažalost nije među najboljim na svijetu, jer Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine nije profesionalnog karaktera. Ipak, među prvim rangovima svih nacionalnih prvenstava ukoliko bismo svrstali Prvu ligu FBiH, Stefan Janjić bi dijelio prvo mjesto među štoperima po broju postignutih golova.

Janjić je u prvom dijelu sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine postigao šest golova u 12 utakmica, što je zaista impresivna brojka u svakom slučaju, a naročito kada je riječ o centralnom defanzivcu.

Osim njega, kao štoper šest golova je među prvim ligama svih zemalja postigao Žan Karlo Aguero koji igra za Greciju, klub iz portorikanske Primere.

Među ligama petice su svi iza Janjića. Najbliži mu je defanzivac Đenove Domeniko Krišito koji je dao pet golova, zatim po četiri imaju Konstantinos Mavropanos iz Štutgarta i Filip Lajnhart iz Frajburga.

Janjić je svojim golovima pomogao Orašju da nakon 15 utakmica u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine osvoji 23 boda i zauzme sedmu poziciju.

Postavi odgovor