Tegeltija nakon okončane sezone: "Pravimo evropski Borac!"

Predsjednik banjalučkog Borca Milan Tegeltija se oglasio na društvenim mrežama nakon okončane sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je završio na drugoj poziciji Premijer lige Bosne i Hercegovine te je time izborio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, a sve je to prokomentarisao aktuelni predsjednik kluba Milan Tegeltija čije riječi prenosimo u cjelosti:

“Okončana je sezona u Premijer ligi BIH. Borac je osvojio 2. mjesto i Evropu – drugo kolo kvalifikacija Konferencijske lige. Ovo možemo smatrati relativnim uspjehom. Tek osvajanje titule i iskorak u evropskim takmičenjima (ulazak u grupnu fazu evropskih takmičenja) ćemo smatrati potpunim uspjehom. Već u ovom prelaznom roku činimo maksimalne napore da značajno ojačamo ekipu za narednu sezonu i konkurentnost u nadolazećim evropskim kvalifikacijama”rekao je Tegeltija pa dodao:

Već u kvalifikacijama koje se igraju 27. jula imaćemo znatno jaču ekipu od one koja je igrala prethodnu sezonu i pokušati da napravimo iskorak u evropskim takmičenjima. Međutim, dovođenje pojačanja nije video igrica niti su igrači roboti ili softveri koji uvijek rade i igraju isto po zadanim parametrima. Bez obzira koliko bili kvalitetni, prema analizama koje radimo, u dovođenju pojačanja su mogući promašaji jer neki igrači jednostano ne proigraju na očekivanom nivou, iz puno mogućih razloga.

Zbog toga, da bismo sljedeće sezone ostvarili potpuni uspjeh i ulazak u grupnu fazu evropskih takmičenja realno su potrebna 3 prelazna roka (uključujući sadašnji, jesenji i sledeći ljetnji) u kome filtriraju prava pojačanja, a ekipa dobija homogenost, kompaktnost i kvalitet na svim pozicijama, uz jak roster igrača koji su u rotaciji tokom sezone u više takmičenja.

Uprava FK Kluba Borac je sinergiji sa sportskim sektorom i posebno stručnim štabom, te ulaže maksimalne napore da već u ovom prelaznom roku značajno ojača ekipu na svim pozicijama za koje to potrebnim procjeni sportski sektor kluba u ovom trenutku, a u skladu sa ambicijama kluba za narednu sezonu. Već sa zvaničnim početkom prelaznog roka počeće i potpisivanje ugovora nekih novih igrača našeg kluba, a neki će biti potpisani do početka priprema. U svakom slučaju FK Borac sa svim svojim kapacitetima preduzima maksimalne napore kako bi do kraja ovog prelaznog roka pripremio i ojačao ekipu za narednu sezonu i evropske kvalilifikacije koje nam dolaze.

Naši skauti su aktivni ne samo u BIH i regionu nego i u cijeloj Evropi te nekim prekookeanskim zemljama. Sa nekim našim sadašnjim igračima ćemo produžiti ugovore, sa nekima ćemo se pozdraviti i poželjeti im sreću, a sve u skladu sa preporukama stručnog štaba i sportskog sektora kluba, na osnovu njihovog učinka i kvaliteta u sezoni koja je protekla. Još jednom posebno želim da čestitam svim navijačima FK Borac na osvajanju drugog mjesta i ulasku u Evropu uz preskakanje jedne stepenice kvalifikacija. Pravimo evropski Borac! Aj Borac”.

Postavi odgovor