Titeov pomoćnik: "Imamo istog skauta za Srbiju i Hrvatsku"

Reprezentativce Brazila u petak očekuje četvrtfinalni susret protiv Hrvatske, a taj meč je najavio selektor “Karioka“, Tite.

Brazil je prikazanom do sada definitivno jedan od prvih favorita za osvajanje Mundijala.

“Imamo dosta talenta, dobra smo ekipa, uporni smo, a da bi došli do uspjeha želim da moji igrače ponove ono što su do sada činili. Ko bude bolji proći će dalje” – rekao je Tite, pa je govorio i o specifičnim proslavama pogodaka:

“Ovo nije moja ekipa, ovo je brazilska reprezentacija. Neću vam držati lekcije iz istorije i kulture, kako se veselimo i radujemo. To ću ostaviti po strani, poštujemo svakoga. To je dio kulture, ne znači da mi nekoga ne poštujemo. Mislim da se radi o povezanosti sa mladima. Osjećam određenu povezanost sa igračima. Bitna je cijela slika, igrači su najvažniji. Mi smo ovdje kako bi ih podupirali”.

Titeov pomoćnik, Kleber Ksavijer, je istakao da Brazil ima istog skauta koji je analizirao Srbiju, a ovoga puta i Hrvatsku.

“Imali smo istog skauta za Srbiju i Hrvatsku. On nam je objasnio da su jako iskusni. Imaju neke igrače starije od 30 godina, ali s puno utakmica i to moramo da cijenimo. Želimo što prije da damo gol da bismo mogli kasnije da se osjećamo komfornije iako nije bitno kad ćemo zatresti mrežu – u prvom ili u drugom poluvremenu. Hrvatska ima jako dobar vezni red, tehnički i na svaki drugi način. Selektor mi kaže da ne odajem našu strategiju, mi imamo svoj ‘modus operandi’ nezavisno kakav je rival” – rekao je Ksavijer.

Utakmica između Brazila i Hrvatske je na programu u petak od 16 časova.

Postavi odgovor