UNIS poslao jasnu poruku: "Ovo danas je vapaj očajnik"

Federalni drugoligaš UNIS je putem svoje zvanične “Facebook” stranice objavio saopštenje za javnost.

UNIS je putem saopštenja za javnost poslao jasnu poruku gdje su naveli da je ista očajnička, a o čemu se tačno radi pročitajte u nastavku teksta:

“Ovo sto vam danas pisemo, nije saopstenje, nije zahtjev, nije cak ni molba. Ovo danas je jedan vapaj ocajnika, koji se bori za bolje sutra. Ovo danas je apel za sve one, koji vjeruju da nasa djeca zasluzuju bolje uslove od onih koji trenutno imaju, a zasluzuju ih itekako” stoji u saopštenju UNIS-a koje se nastavlja:

Nasa djeca, djeca Unisa gdje god se pojave osvajaju medalje. Osvajaju igrom, zajednistvom, profesionalnoscu, osvajaju sarmom, ponasanjem i ljubavi prema fudbalu, koju im prenose nasi treneri Muharemovic, Jamak, Kozic, Suceska, Fatic, Smajic, Ligata, Comaga, Klacar, Milisic.

Osvajaju, ali bi uskoro mogli prestati biti najbolji gdje god se pojave. Ovog ljeta sve generacije Unisa su osvojile najmanje po jedan turnir, a 2013, 2014. i 2015. godiste i vise njih, a sve zahvaljujuci ogromnom trudu kluba, trenera i naposljetku roditelja, koji odvajaju vrijeme, ali i finansije.

Umjesto toga, nailazimo na zatvorena vrata, jer uvijek postoji neko preci od ove djece koju vidite na slikama. Od djece koja sa ponosom nose grb Unisa i nosit ce ga i dalje, jer ponos im niko ne moze oduzeti.

Trudimo se da im obezbijedimo minimalne uslove za treninge, pogotovo sada kada dolazi zimski period, ali koliko god se trudili, uvijek se neko pojavi ko ne cijeni taj nas trud. Omalovazava ga.

Ljubomorni smo. Zaista jesmo ljubomorni i na Ilijas i na Hrasnicu i na Novi Grad, na mnoge opstine koje nas okruzuju. Ljubomorni, ali i sretni jer o njihovoj djeci ipak neko brine i pokusava im obezbijediti uslove za bavljenje sportom, za treniranjem fudbala, za trcanje sa loptom.

Ljubomorni, jer nama se obecavaju godinama bolji uslovi, ali umjesto toga dobijamo zabrane da rekonstruisemo i uredimo na fudbalskom terenu, zamislite sad – FUDBALSKI TEREN.

Nasa snaga je zajednistvo, kluba, roditelja, djece, trenera. Nasa snaga je strpljenje, koje je nazalost na izmaku, jer ne mozemo da vjerujemo da je neciji licni interes, preci od interesa 250 djecaka i djevojcica naseg i vaseg Unisa. Mi nasu borbu nastavljamo, a sve vas molimo da nam pomognete da obezbijedimo nasoj djeci normalne uslove za treniranje-

NASA DJECA to zasluzuju”.

Postavi odgovor