Velež počinje izgradnju južne tribine

Predsjednik Veleža Senad Kevelj potpisao je ugovor o izgradnji južne tribine na stadionu “Rođeni”.

U sklopu nove tribine će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

“Preostali su tehnički detalji koji neće uticati na brzinu i kvalitet. Očekujem bagere ovdje za sedam dana. Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i pet stotina hiljada KM sa PDV-om. Važno je reći da je zatvorena finansijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo” – naveo je Kevelj i dodao:

“Ova tribina će značiti novi ambijent i ovo će biti jedan od najljepših stadiona u državi. Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata nakon rata. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju. Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku”.

Prema njegovim riječima radovi bi trebali početi za sedam dana.

Postavi odgovor